maanantai 13. kesäkuuta 2011

MM-"katsastukset"

MM-katsastusmatka Puolassa on nyt ohi. Puoliksi kisat menivät hyvin, puoliksi todella huonosti. Eilen synkistelin, että jos olisin sprintissä juossut 10s kovempaa, olisin joukkueessa, tai pitkällä matkalla suunnistanut kakkoselle seuraavien rastivälien lukemisen sijaan. Mutta nyt kun valinnat on tehty, niin huomaan, ettei sillä ollut mitään väliä, kun liitto on valinnut kisoihin ne urheilijat jotka se sinne halusi, katsastuksista viis.

Eniten ihmetyttää, että katsastusten tulossarjalla HYL-10-13 pääsi mukaan joukkueeseen, samoin kuin HYL-11-4. Mutta esimerkiksi sarja 5-7-6 ei päässyt edes varasijalle. Miksi katsastukset piti pitää Puolassa asti, kun lopullisissa valinnoissa ei kuitenkaan huomioitu osaako suunnistaa kyseisessä maastossa vai ei? 

Silmiinpistävää on myös se, että joukkueeseen valituista tytöistä 4/8 ottivat alustavasti hylsyn SM-sprintissä. Asiasta tehtiin protesti ja virallisten tulosten julkaiseminen on lykkääntynyt juuri sopivasti katsastusten yli. Odottiko liitto vain sitä, että mikäli sen suosikit eivät pärjää katsastuksissa, on sen pakko hyväksyttää sprintin tulokset, jotta sen suosikeilla olisi edes jotain näyttöjä kisoihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti