tiistai 8. syyskuuta 2009

123 s/km (T)

Näin on nyt sitten syksyn ensimmäiset SM-kisat takana. 13 sija. Ei sitä oikein mitään osannut odottaa kesän jäljiltä, joten on se kai oltava tyytyväinen. Positiivista on, että jaksoin juosta jo lähes koko matkan, enkä virheitäkään tehnyt mainittavia määriä. Ero kärkeen sen sijaan tuolla suorituksella oli huikean iso, yli 10 minuuttia. Tarkemmin se tekee noin 2 min/kilometri, tarkalleen 123 sekuntia/kilometri. Se on aika suuri ero ottaa kiinni, mutta en usko, että se on mahdoton. Sadesäällä oli varmasti myös tekemistä asian kanssa.

Analyysi:
-Sadesäällä pitää suunnistaa trikoilla. Suunnistushousut estävät vakavasti jalkojen liikettä ja lisäävät vastusta. Molemmilla D17 ja D18 sarjan voittajilla oli trikoot. Siitä lähtee pois 5s/km.
-Alamäkijuoksussa on parannettavaa. Huomasin, että alamäissä vauhti on lähes ylämäkien tasoa, koska jos antaa mennä kovempaa, niin sattuu enemmän kun kaatuu. Ajasta saatavissa pois maastonkohdasta riippuen 10s/km.
-Tiheköissä on pakko kävellä, ettei risut naarmuta. Tiheiköt kiertämällä tai opettelemalla menemään uskaliaammin naarmullisin ihon kustannuksella saa ajasta 7s/km.
-Hakkuilla vauhdin on tapana myös hidastua pahasti, koska risut ovat liukkaita. 5s/km.
-Rastivälien ennakointi oli myös hakusessa, kun jokaiselle rastille oli pysähdyttävä tekemään suunnitelmaa. 6s/km.
-Ojien ylityksestä aiheutuva epäröinti syö myös sekunteja. 2s/km.
-Minulla on myös tapana ajautua aina kaikkein pahimpiin puskiin ja jyrkänteisiin. Niistä selviäisi helpommalla katsomalla vähän eteensä. 4s/km.
-Hiusten pitäisi olla kiinni niin hyvin, etteivät ne vaan valu silmille. 1s/km.
-Virheistä en voi laskea aikaa pois, koska niitä tekevät kaikki ja olisi typerää, jos pystyisi voittamaan vain, kun muut tekevät virheitä.

Näillä pienillä asioilla saan ajasta pois 40s/km, joka tekee 5 km radalla 200 sekuntia, joka on 3 minuuttia ja 20 sekuntia. Tällä oltaisi oltu jo selvästi plaketeilla.

Kuntoa tarvitsee siis kohottaa vain 83s/km ja tietysti hoitaa edellä olevat asiat kuntoon.

Toimintasuunnitelma:
-Äitin kanssa trikoo-kauppaan.
-Nopeusvetoja tiheikössä/hakkuulla.
-Ylämäki-alamäkivetoja.


Terveisin Tiia

1 kommentti:

  1. kuulostaa kyllä huolestuttavalta noi sun "ongelmat".. mä en ees ajattele tollasia, trikootki repes ku mestariks tultii! :D

    VastaaPoista